Recensie: Gigantour 2005 (SPV/Steamhammer) (2CD)
Gepost door Gerco Zwiers op maandag 9 oktober 2006
Gigantour 2005 (SPV/Steamhammer) (2CD) Met maar liefst negen bands en grote namen als Dream Theater, Megadeth, Fear Factory, Life Of Agony en Nevermore doet de Gigantour, die vorig jaar zes weken lang de VS en Canada doorkruiste, zijn naam in ieder geval eer aan. Wegens succes ging de door Megadeth-frontman Dave Mustaine op poten gezette karavaan dit jaar op herhaling.

Deze krap dertig data tellende tournee, evenals vorig jaar uitgesmeerd over The States en Canada, is op dit moment nog in volle gang en zal nog tot eind deze maand voortduren. Voor een indruk van dit spektakel moeten we het hier in Europa doen met deze live-dubbelaar, opgenomen tijdens de eerste editie. Een schamele troost, zo blijkt.

Het totaal ontbreken van een ‘live-feel’ in combinatie met erg vlak klinkende opnames degraderen ‘Gigantour 2005’ tot een veel te anonieme compilatie live-tracks. Met recht een domper. En mocht je benieuwd zijn naar Bobaflex, de enige onbekende band op het affiche: don’t bother. Tenzij je een zwak hebt voor strontvervelende, middelmatige nu/rap metal.

70


Website Gigantour