Recensie: Edge Of Anger – Hate Charge (Eigen beheer) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op woensdag 4 oktober 2006
Edge Of Anger – Hate Charge (Eigen beheer) (CD) Een band is zo sterk als z’n zwakste schakel. Een vlieger die zeker opgaat voor Edge Of Anger. De zwakste schakel? Zanger/gitarist Wietze Halma. Boosdoener? Zijn stem. Schreeuwen kan ‘ie wel, maar zodra de jongeman poogt te zingen is het meteen uit met de pret. Met zijn onvaste, ja zelfs valse zanglijnen weet hij namelijk meer dan eens de pijngrens (van de luisteraar, welteverstaan) te tarten.

Ook gooit hij hiermee een flinke bak roet in het eten van zijn medebandleden. Al valt er op de muziek op ‘Hate Charge’ eveneens het nodige af te dingen. Zo klinkt de hedendaagse metal erg inwisselbaar en ontbreekt het de band aan degelijk songmateriaal. De composities hebben stuk voor stuk vrij weinig om het lijf en lijken eigenlijk meer op bundelingen riffs en idee๋n dan op gestructureerde nummers met kop en staart.

Wel heeft de band in de persoon van Mendel bij de Leij een leadgitarist met potentie in huis. Edge Of Anger lijkt over ้้n nacht ijs te zijn gegaan door amper een jaar na oprichting al met een volledig album te komen, terwijl de band daar overduidelijk nog niet aan toe is. Back to the drawing board dus.

50

Muziek van 'Hate Charge' op : Myspace.com/edgeofangermetal


Website Edge Of Anger