Recensie: Sinister - Creative Killings (Hammerheart) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op woensdag 1 januari 2003
Sinister - Creative Killings (Hammerheart) (CD) Het Nederlandse Sinister geeft met zijn nieuwe album “Creative Killings” een typisch voorbeeld van death metal met een grote D. Na een tijdje moeite gehad te hebben met het vinden van een zanger, heeft de band ditmaal gekozen voor een zangeres. En wat voor één! De lage doodsgrunt die Rachel (ex-Occult) ten gehore brengt, wordt hoogst waarschijnlijk benijd door menig mannelijk collega.

Na een wat rustig opbouwende, maar niet te lang durende intro gaat de band keihard van start met het keiharde en superstrakke “Bleeding Towards The Wendigo”. Het topniveau dat Sinister met dit nummer bereikt wordt geen enkel moment meer losgelaten, en bereikt geregeld zelfs nog grotere hoogten.

Elk nummer is van begin tot eind keihard, maar behoudt toch een subtiele opbouw, waardoor het geheel goed in het gehoor blijft liggen. Maar verwacht nu niet dat geniale nummers als “Judicious Murder” en de titeltrack “Creative Killings” daardoor geen overtuigende bruutheid meer bevatten. Integendeel. Alle nummers, inclusief de Possessed-cover “Storm In My Mind”, brengen de keiharde boodschap luid en duidelijk over.

90

Website Sinister