Recensie: Putrescence – Dawn Of The Necrofecalizer (No Escape) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op woensdag 27 september 2006
Putrescence – Dawn Of The Necrofecalizer (No Escape) (CD) Een necrofecalizer? Geen idee wat het is, al betwijfel ik of ik ‘t wil weten. Hoe dan ook, de toon is gezet. De Canadeze sicko’s van Putrescence eten, drinken en ademen grind en gore. Het gitaarsoloarme ‘Dawn Of The Necrofecalizer’ is hun tweede full length en heeft alles wat je van een grindcoreplaat kan verwachten.

Ongezond laag gestemde gitaren, gecombineerde krijs ’n growl-vocals, krankzinnige blastmomenten en dikke-stront-door-een-trechter-tempo’s, plus een stuk of wat nogal obligate samples uit horrorfilms. En laten we de in de grindscene veelgebezigde creatieve rijmelarij niet vergeten. Iets waar ook Putrescence zich schaamteloos aan bezondigt.

Met ‘Vomiting Partially Digested Brain Matter Into A Rectum’ als meest vermakelijke resultaat. En had ik de horrorcomic-achtige albumhoes met een dozijn grimmig ogende zombies al vermeld? Speltechnisch en productioneel gezien kan ‘Dawn Of The Necrofecalizer’ door de beugel, maar daar blijft het bij.

70

Gerco Zwiers

Website Putrescence