Recensie: Jon Oliva’s Pain – Maniacal Renderings (AFM) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op donderdag 21 september 2006
Jon Oliva’s Pain – Maniacal Renderings (AFM) (CD) Onlangs doken er bij Jon Oliva op zolder een aantal cassettes op van Criss Oliva, zijn overleden broer en gitarist van Savatage. Cassettes vol met riffs die tot op heden nooit het daglicht hadden gezien, maar waarmee Jon een knaller van een album heeft gemaakt. ‘Maniacal Renderings’ doet denken aan het betere Savatage-werk uit de 80’s. Het gitaarwerk klinkt heerlijk vet en is perfect in balans met de toetsenpartijen.

Oliva laat zich in deze band omringen door topmuzikanten die geen moment onderdoen voor Savatage-leden als Chris Caffery, Al Pitrelli, Johnny Lee Middleton enzovoort. Maar wat de muziek écht uniek maakt, is Jon Oliva’s stem die door merg en been gaat.

Inmiddels redelijk op leeftijd en tientallen kilo’s zwaarder, klinkt zijn stem niet meer zoals we die kennen uit de jaren tachtig, maar de bezieling is er niet minder om. Oliva klinkt intenser en krachtiger dan ooit tevoren levert met ‘Maniacal Renderings’ één van de beste platen van 2006 af. Fans van de betere heavy en power metal kunnen deze plaat dan ook blindelings aanschaffen. The ‘Mountain King’ has done it again!

90

Muziek van 'Maniacal Renderings' op: Myspace.com/jonoliva


Website Jon Oliva's Pain