Recensie: Dream Evil – United (Century Media) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op maandag 18 september 2006
Dream Evil – United (Century Media) (CD) Na ruim twee jaar afwezigheid is Dream Evil terug met hun vierde studiofeit. Van de vorige platen kan rustig gezegd worden dat het stuk voor stuk krakers zijn. Na een lange stilte zijn de verwachtingen dan ook hooggespannen. In tussentijd is er het nodige gebeurd. Vrij kort na het vertrek van de Griekse stergitarist Gus G. verliet ook drummer Snowy Shaw (King Diamond, Mercyful Fate) de band.

Een grote domper, aangezien beide heren niet alleen blikvangers waren, maar tevens actief deelnamen aan het schrijfproces. Toch vaart Dream Evil nog steeds dezelfde koers als voorheen. Stampende riffs met gierende solo’s en té beroerde teksten waar ik stiekem eigenlijk om moet lachen - ik denk de heren zelf ook. De sound is wat zwaarder maar bovenal vetter dan voorheen, wat vooral te danken is aan de productie van Dream Evil-gitarist (en producer) Frederik Nordström.

Helaas kan dit alles niet verhullen dat er wat mist. Vrijwel elke song lijkt het nét niet te hebben. Erg jammer. Heel beroerd klinkt het allemaal niet, maar in vergelijking met het vorige materiaal schiet ‘United’ ernstig tekort. Helemáál jammer is het dat de plaat afsluit met een cover van Helena Paparizou’s ‘My Number One’, waar deze Griekse zangeres in 2005 het Eurovisiesongfestival mee won. Een erbarmelijk nummer die ‘United’ uit doet gaan als een nachtkaars.

65

Wout van Leuveren

Muziek van 'United' op: Myspace.com/dreamevil

Website Dream Evil