Recensie: Unearth - III: In The Eyes Of Fire (Metal Blade) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op donderdag 14 september 2006
Unearth - III: In The Eyes Of Fire (Metal Blade) (CD) Unearth is een opmerkelijke band. Waar hun debuut veel hardcore-invloeden bevatte was de tweede een echte metalcoreplaat. En nu kwam de band altijd al vrij bruut uit de hoek, de derde plaat blaast werkelijk alles omver. Frontman Trevor Phipps verklaarde dat je niet altijd commercieel hoeft te zijn om toch succes te hebben. Kijk, dat is nog eens een man naar mijn hart.

Onlangs betrad Unearth de studio met producer Terry Date (o.a. Pantera, Deftones). Het resultaat zijn elf hakkende en bijtende thrashsongs, voorzien van een meer dan uitstekend geluid. Wat opvalt zijn de helse tempo's waar de heren uitstekend mee uit de voeten kunnen. Een aanrader is het om de partijen van met name gitarist Buz en drummer Mike eens afzonderlijk met een koptelefoon te luisteren. Dan zul je er snel achterkomen dat dit geen leuk huis-, tuin- en keukenbandje is.

Nee, deze jongens hebben er wel kaas van gegeten. Hoogtepunten zijn de nummers ‘Giles’, ‘Sanctity Of Brothers’, het brute ‘Imposters Kingdom’ en ‘Bled Dry’. Er is overigens tevens een ‘limited edition’ verkrijgbaar, een digipack met daarin als extraatje een DVD met vier live-tracks, opgenomen tijdens de The Sounds Of The Underground-tour van vorig jaar en een minidocumentaire over het opnameproces van de nieuwe plaat.

82

Muziek van 'III: In The Eyes Of Fire' op: Myspace.com/unearth


Website Unearth