Recensie: Phaze 1 – Phaze 1 (Scarlet) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op vrijdag 25 augustus 2006
Phaze 1 – Phaze 1 (Scarlet) (CD) Het Franse Phaze 1 is weliswaar een vrij nieuwe band – vorig jaar opgericht – we hebben hier allerminst met onbevangen groentjes van doen. Phaze 1 is namelijk een samenwerkingsproject van de broers David en Franck Potvin (beiden actief in Lyzanxia) en drumbeest Dirk Verbeuren (Scarve, Soilwork) die, zo lijkt het, eens zin hadden in iets totaal anders.

Op dit titelloze debuut stoeit het drietal met het soort pompeuze, kamerbrede kanonnades waar Strapping Young Lad patent op heeft. Met dit verschil dat 'Phaze 1' wat meer organisch klinkende momenten kent en hier en daar iets meer de sferische black metalkant op gaat. Bovendien steken de nummers (nog) niet ingenieus genoeg in elkaar om zich met een band als SYL te kunnen meten.

Het gebruik van toetsen werkt sfeerverhogend, maar krijgt na enige nummers iets obligaats. Toch ben ik gecharmeerd van de verpulverende bommentapijten die de band afvuurt op dit straf beukende debuut dat wel gewoon staat als een huis.

79

MP3 'Intensified Elements'

MP3 'Stench Of Their Flesh'


Website Phaze 1