Recensie: The Day Everything Became Nothing – Invention: Destruction (No Escape) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op zaterdag 19 augustus 2006
The Day Everything Became Nothing – Invention: Destruction (No Escape) (CD) Hoewel het gedowntunede The Day Everything Became Nothing stijltechnisch goed past tussen al het grind- en gore-gespuis dat No Escape’s stal bevolkt, lijkt dit clubje Aussies met hun lange maar coole bandnaam toch uit een ietwat ander hout gesneden dan het gros van de bands op dit Australische label.

In de eerste plaats lijkt, afgaande op hun artwork en album- en songtitels, de fascinatie voor macabere zaken en het daarbij gebruikelijke gedweep met grindclichés als necrofilie en dergelijke stukken kleiner. Ook op muzikaal vlak onderscheidt de band zich van labelmates als Putrescence en Maggots. Zo ligt het tempo op ‘Invention: Destruction’, het derde album voor de band, aanmerkelijk lager en is het totaalplaatje een minder tumultueuze.

Geen op hol geslagen drumcomputers en obligate horrorsamples op ‘Invention: Destruction’, maar organische ritmes en groovende chunky riffs, overgoten met de kenmerkende goregrindgrowls waar The Day Everything Became Nothing zich van bedient. Het resultaat is weliswaar een grindplaat in hart en nieren, maar dan zonder een voortdurend op de loer liggende open deur.

79

MP3 'Cut'


Website The Day Everything Became Nothing