Recensie: This Is Hell – Sundowning (Trustkill/SPV) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op maandag 26 november 2007
This Is Hell – Sundowning (Trustkill/SPV) (CD) Aangezien het Amerikaanse hardcorelabel Trustkill Records recent een samenwerking is aangegaan met het in Duitsland gevestigde SPV/Steamhammer, krijgen de releases van dit kwaliteitslabel nu ook in Europa de aandacht die ze (in veel gevallen) verdienen. Om te beginnen worden een aantal releases die eerder enkel in de VS verschenen nu ook aan deze kant van de grote plas officieel uitgebracht.

Waaronder ‘Sundowning’, het vorig jaar verschenen debuut van de in 2004 opgerichte hardcoreband This Is Hell. Goed nieuws voor liefhebbers van de betere hardcore. This Is Hell is namelijk een bijtertje, met scherpe tanden en voor de duvel niet bang. Onversneden oldschool hardcore, een flard punk en een frisse blik zijn de ingrediënten waarmee het vijftal op ‘Sundowning’ goede zaken doet en aantoont heel wat in zijn mars te hebben.

In zijn vurige, verbeten nummers laat This Is Hell je alle hoeken van de kamer zien, terwijl in de instrumentale intermezzo’s ‘4/8/05’ en ‘8/27/05’ ook een andere, meer ingetogen kant van de band komt bovendrijven. Momenteel toert de band in het kielzog van Comeback Kid door Europa, maar daaraan voorafgaand is een tweede full-length opgenomen. Verwachte release daarvan: februari volgend jaar. Kun je het vast in je agenda noteren.

80

Muziek van 'Sundowning' op: Myspace.com/thisishell


Website This Is Hell