Recensie: Bitter Hærvest – Wilt (Eigen beheer) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op zaterdag 29 juli 2006
Bitter Hærvest – Wilt (Eigen beheer) (CD) De heren en dame van Bitter Hærvest houden duidelijk niet van haasten. Na de oprichting in 1999 heeft het tot eind vorig jaar geduurd alvorens een debuutalbum werd opgenomen. Dat er niet over één nacht ijs is gegaan is dan ook duidelijk te merken aan het erg verzorgd ogende én orende ‘Wilt’.

Over naar de muziek. Bitter Hærvest speelt (death) metal met een symfonische insteek, waarin naast gespierde grunts en dito metalgitaren ook voldoende speelruimte is voor ingetogen, bijna dromerige passages. Verpakt in lang uitgesponnen tracks die steevast over de zes minuten klokken. Er is overduidelijk veel naar Opeth geluisterd. Misschien zelfs teveel, aangezien de invloeden er diverse malen wel érg dik bovenop liggen.

Bepaalde passages uit ‘Le Cirque Macabre’ neigen zelfs naar plagiaat. Ofschoon dit natuurlijk wel iets over het (hoge) niveau van deze Enschedese formatie zegt, kan Bitter Hærvest haar energie beter besteden aan het creëren van meer eigenheid dan aan (tevergeefse) pogingen Opeth naar de kroon te steken. Aan de capaciteiten hoeft het niet te liggen.

78


Website Bitter Hærvest