Recensie: Gojira – The Link Alive (Listenable) (DVD)
Gepost door Gerco Zwiers op vrijdag 2 juni 2006
Gojira – The Link Alive (Listenable) (DVD) Dit is een re-release van de DVD die oorspronkelijk in 2004 in Frankrijk door Boycott Records is uitgebracht, ter ondersteuning van de full length ‘The Link’ en in combinatie met een gelijknamige live-cd, die later dat jaar is verschenen. Dus vóór ‘From Mars To Sirius’, waarmee deze Fransmannen een doorbraak naar het grote publiek wisten te forceren.

Het ijzersterke concert op deze DVD (opgenomen in 2003 in Theatre Barbet in het Franse Bordeaux) toont haarfijn aan dat Gojira momenteel niet voor niets met afstand de populairste Franse metalband is. Gojira mag op plaat dan al erg overtuigend klinken, op de planken is dit viertal heer en meester. Fenomenaal strak en met een immense bevlogenheid wordt een volgepakte zaal getrakteerd op zo’n beetje alle nummers van ‘The Link’.

Maar in plaats van droogjes de albumversies af te werken, improviseren de Gojira’s er duchtig op los, waardoor vrijwel elk nummer op een heus spektakel uitdraait. Ook spectaculair is de virtuoze drumsolo die de superdrummer Mario Duplantier uit zijn (korte) mouwen schudt. ‘The Link Alive’ is dan ook niet enkel een dikke aanrader voor Gojira-adepten, maar voor iedereen die graag een avontuurlijke metalband vol virtuoos geweld live aan het werk ziet.


Website Gojira