Recensie: Bayside – Acoustic (Victory) (CD/DVD)
Gepost door Gerco Zwiers op donderdag 1 juni 2006
Bayside – Acoustic (Victory) (CD/DVD) Bayside is een emo band in de lange lijn van emo bands die de laatste tijd uitkomen op Victory. Normaal klinkt Bayside als Sugarcult, Silverstein en misschien Jimmy Eat World, maar zoals de titel al verraadt is dit een akoestisch album, met als extra een DVD. Het boekje verhaalt er niet over, maar ‘Acoustic’ is uitgekomen na het overlijden van Bayside-drummer John Holohan, omgekomen in een tragisch verkeersongeval. Op de bijbehorende dvd van een live concert bedankt de zanger dan ook iedereen voor de steun in de laatste weken.

Dat gezegd hebbende, echt geweldig is ‘Acoustic’ niet. Aan de nummers kan je horen dat ze als rocknummers bedoeld zijn. Door de akoestische uitvoeringen slaat Bayside, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een band als Dashboard Confessional, de plank net mis. Aangename uitzondering is het nummer ‘Megan’, geschreven en (mee)gezongen door Josh Caterer, bekend van zijn invloedrijke band The Smoking Popes.

De band rockt ook als een beest op de niet akoestische nummers ‘Baby Britain’ (geschreven door Elliot Smith) en ‘Paternal Reversal’. Dat is echter te weinig om dit album voor fans van emo en eerdergenoemde bands interessant te maken. Zij kunnen beter een andere cd van Bayside oppikken. ‘Acoustic’ is wellicht meer iets voor diehard Bayside-fans.

62


Website Bayside