Recensie: Liftid – Starting Fire (Eigen beheer) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op maandag 1 mei 2006
Liftid – Starting Fire (Eigen beheer) (CD) Naast een handvol ophemelende citaten uit recensies van eerdere releases, hebben de mannen van Liftid ook maar een stel eigen tevreden uitspraken afgedrukt op de promosheet die met ‘Starting Fire’ werd meegestuurd. Ach ja, dat is natuurlijk ook een manier om je product aan te prijzen. Maar enige tevredenheid is dan ook best op z’n plaats.

Liftid (van eigen bodem, trouwens) doet aan ‘feel good’ metal. In de praktijk komt dat neer op een opgewekte en niet onaardige combi van (nu) metal, rock en wat West Coast-achtige (dus zonnige) punkrock, verpakt in solide en dynamische songs. Door de inmenging van rock en punk en de even-wennen-maar-niks-op-aan-te-merken-stembanden van Nick Cremers heeft ‘Starting Fire’ een overwegend lichtvoetig karakter.

Liftid bestempelen als ‘het stevige broertje van Di-Rect' gaat echter te ver. Daarvoor stoppen deze jongens nog teveel metal in hun nummers. Zoals blijkt uit de chunky riffs in onder meer ‘Collision Event’ en het vrij Ultraspank-achtige ‘Touching Void’, maar ook het feit dat zanger Nick op gezette tijden nog flink uit de band springt (lees: krijst en brult). Vooral in het (tiende, maar bijdehand getitelde) nummer ‘Eleven’. Kortom, een fris en prettig plaatje waarvan de release, met het oog op de naderende zomer, ook nog eens prima getimed is.

77

Gerco Zwiers

Muziek van 'Starting Fire' op: Myspace.com/liftid

Website Liftid