Recensie: Maroon – When Worlds Collide (Century Media) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op vrijdag 28 april 2006
Maroon – When Worlds Collide (Century Media) (CD) Maroon, is dat niet dat zielloze, zogenaamd überhippe popbandje uit L.A. dat, ondanks een zanger met een stem als een afgeknepen ballon, vorig jaar hit na hit wist te scoren met mierzoete, radiogeile deuntjes met daarover een flinterdunne, ietwat waterige funk(aanmaak)saus, maar dat binnen afzienbare tijd – gok ik, althans - alweer in de afvalbak zal liggen, wachtend op de vuilniswagen? Nee, dát is Maroon 5.

Deze Maroon - zonder 5, maar wel met z’n vijven - is van Duitse komaf en pakt de zaken aanmerkelijk minder zoetsappig en halfzacht aan. Samen met bands als Heaven Shall Burn en Caliban zitten deze veganofielen al een paar jaar in de kopploeg van de bij onze Oosterburen nog onverminderd populaire, gitaargerichte metalcore.

Nou moet ik bekennen dat ik bij het ontwaren van ‘alweer metalcore’ in mijn brievenbus enige onverschilligheid niet kon onderdrukken. Maar die vlokken onverschilligheid schuift Maroon, met feilloze techniek, overtuigende songs en een transparante, recht-voor-z’n-raap-productie, gedecideerd van tafel. ‘When Worlds Collide’ - hóe toepasselijk! – herinnert je er namelijk weer aan hoe cool dit soort metalcore eigenlijk kan zijn. Valt dát even mee.

84


Website Maroon