Recensie: Peeping Tom – Peeping Tom (Undertow) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op dinsdag 18 april 2006
Peeping Tom – Peeping Tom (Undertow) (CD) Een hectisch bestaan? Stress? Krappe deadlines? Het zijn zaken waar de lieden van Peeping Tom (niet te verwarren met een gelijknamig project van ex-Faith No More’s Mike Patton) intens van gruwen. Met hun laid back retro-sound, die met twee benen stevig in de 70’s staat, slagen ze er gelukkig in om de haastige, gejaagde buitenwereld op een veilige afstand te houden.

‘Peeping Tom’ heeft namelijk een uiterst onthaastende werking op het gestel en is een heel geschikte plaat om je op een verloren middag in onder te laten dompelen en op je gemak wat in rond te dobberen. Deze Aussies zijn weliswaar schatplichtig aan zo’n beetje alle voor de hand liggende 70’s iconen – ‘Peeping Tom’ gaat zelfs verdacht Sabbathiaans van start, op ’t plagiërende af – maar storen doen deze gecamoufleerde feestjes der herkenning nergens.

Vocalen zijn schaars, maar de zang díe opduikt roept associaties op met een gezond hallucinerende Chris Cornell (ex-Soundgarden, Audioslave) met Zeppelin-trekjes. Een goed verstaander weet inmiddels genoeg, lijkt me.

79

MP3 'Shoodabeenrope'


Website Peeping Tom