Recensie: Blind Sight – The Tenderstrike Salvation (GSR) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op woensdag 5 april 2006
Blind Sight – The Tenderstrike Salvation (GSR) (CD) Het Nederlandse Blind Sight is een stuk minder metalcore dan je van een label als GSR Music zou verwachten. Deze relatief jonge formatie grossiert namelijk in moderne (thrash) metal die buigt richting bands als Machine Head, Skinlab, Kilgore en vooral Pantera. En wat blijkt, dat kunnen ze heel aardig. Geruggensteund door een moker van een productie is ‘The Tenderstrike Salvation’ een ongemeen hard kontschoppende plaat.

Niet eens zozeer omdat Blind Sight op dit debuut – in april verscheen al de EP ‘Lies In Conviction’ – fokking strak voor de dag komt, want dat doen hele hordes metalcorebands ook. Het zijn ijzersterke nummers als ‘Darkened Days’ (vet!), ‘Sticks And Stones’, het volbloed Panteraanse ‘Relentless’ en het opruiende ‘Bad Blood!’ die ‘The Tenderstrike Salvation’ boven de middenmoot uittillen.

En vergeet vooral de bovengemiddeld sterke vocalen niet. Met een krachtige strot, die ergens tussen Anselmo (Pantera), Flynn (Machine Head), Esquivel (Skinlab) en (in mindere mate) Staley (Alice In Chains) in hangt, scoort Blind Sight punten, waar zoveel andere (Nederlandse) bandjes de plank misslaan. Aan alles is te merken dat het deze gasten menens is en gelijk hebben ze.

84

Website Blind Sight