Recensie: The Alien Blakk – Modes Of Alienation (Black Lotus) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op donderdag 30 maart 2006
The Alien Blakk – Modes Of Alienation (Black Lotus) (CD) In The Alien Blakk heeft gitarist Joshua Podolsky (die onder meer heeft gewerkt met Halford, Kiss en Murderdolls) zijn ideale uitlaatklep gevonden. Zijn gitaarspel is namelijk waar het om draait op dit kersverse, instrumentale debuut ‘Modes Of Alienation’. Dat gerenommeerde namen als David Ellefson (F5, ex-Megadeth) en Craig Nielsen (Flotsam & Jetsam) zich voor de opnames van deze plaat leenden als slagwerkers, mag dan ook als bijzaak worden beschouwd.

Toch is ‘Modes Of Alienation’ niet geworden wat je ervan zou verwachten. Met Podolsky’s spel is dan wel niets mis, er wordt simpelweg gewed op teveel verschillende paarden. Per nummer wordt er geswitcht tussen harde death metalriffs, melodieuze sfeerpassages, akoestische nummers en Zappa-invloeden. In de vorm van ‘Twin,Twang, Twung’ en ‘The Audition’ komen er zelfs nog respectievelijk een countrydeuntje en een slaapliedje voorbij.

Dat maakt de plaat echter niet divers, maar juist als een bij elkaar geraapt allegaartje. Samengevat bevat ‘Modes Of Alienation’ te weinig metal om de harde metalfans te plezieren en is er voor de gitaarfreaks te weinig virtuositeit aanwezig. Knap is het wel dat de volle speelduur de aandacht kan vasthouden zonder zang. Verder is dit helaas een typisch gevalletje van vlees noch vis.

69


Website The Alien Blakk