Recensie: Diamanthian – The Infinite Descent (Black Aura) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op maandag 27 maart 2006
Diamanthian – The Infinite Descent (Black Aura) (CD) Haastige spoed is zelden goed, moet het Britse Diamanthian gedacht hebben. Opgericht in ’99 is deze vierkoppige old school sloopkogel met ‘The Infinite Descent’ pas eind 2005 aan haar debuut toe. Eentje om in te lijsten, want ondanks het hier en daar onstrakke spel, het Jiskefeteske websiteadres, het belachelijk rommelige promopakket en de underground-achtige (voor sommigen wellicht ondermaatse) productie, zijn het de sceptici die de klappen mogen uitdelen.

Achter een verfomfaait A4tje met daarop een veel te donkere kopie van de albumhoes en wat aanvullende informatie gaat namelijk geen dijk maar een heuse stormvloedkering van een death metalalbum schuil. In de acht nummers zijn het vooral oldschool ingrediënten die voor de meeste smaak zorgen. Maar ook de ingeweven doomeske passages (zoals bijvoorbeeld in ‘Alpha Male’) en een enkele knipoog naar moderne death metal strelen de smaakpapillen.

De liefhebber komt met tracks als ‘Condemned Nation’, ‘Abandonment Of Flesh’ en het lange doch interessante ‘Inconsolable Despondency’ ruimschoots aan zijn trekken. Een geliktere productie zal ongetwijfeld meer volk voor deze band doen warmlopen, maar of de band daar verstandig aan zou doen is de vraag. Dit rammelende sfeertje geeft dit degelijke debuut namelijk juist iets charmants.

80


Website Diamanthian