Recensie: Sinamore – A New Day (Napalm) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op maandag 27 maart 2006
Sinamore – A New Day (Napalm) (CD) Met vijf demo’s op zak waagt het Finse Sinamore zich anno 2006 voor het eerst aan een volledig album. Een verstandige zet, zo lijkt het, want met Napalm Records als steun in de rug kan dit kwartet internationaal nog wel eens hoge ogen gaan gooien. Zowel kwalitatief als muzikaal loopt Sinamore namelijk zeker op de middenmoot vooruit.

Als je eenmaal gewend bent aan de - eerlijk is eerlijk - matige mannelijke zang, ontpopt zich achter de titel ‘A New Day’ een meeslepend gothic rockalbum met een flinke rand dramatiek. Stuwende metalriffs worden bijtijds onderbroken door wat akoestische tokkels of melodramatische gitaarlicks, wat zorgt voor een zeer commercieel karakter. Hierdoor is een vergelijking met H.I.M., zij het dat Sinamore meer ‘metal’ klinkt, dan ook snel gemaakt.

Gedurende de luisterbeurt ontpoppen er zelfs Katatonia- en Swallow The Sun-invloeden. De gemiddelde Blackfuelbezoeker zal dit waarschijnlijk afdoen als mierzoete tienermeisjestroep, maar ‘A New Day’ bevat met ‘Follow Into The Cry’, ‘Fallen’, het vloeiende ‘A New Day’ en de sterke afsluiter zeker sterke nummers die ook bij de ‘harde’ metalfan de gevoelige snaar zullen raken. Slotsom: missie geslaagd.

75

Website Sinamore