Recensie: The Legion – Revocation (Listenable)
Gepost door Gerco Zwiers op woensdag 15 maart 2006
The Legion – Revocation (Listenable) The Legion, kent U ze nog? Dat Zweedse groepje black metallers dat naast de drummer (Emil Dragutinovic) voor het gemak ook maar meteen de huisstijl van Marduk heeft geleend en zo’n tweeënhalf jaar geleden heel behoorlijk debuteerde met ‘Unseen To Creation’. Van datzelfde The Legion is eind vorige maand album nummer twee, 'Revocation', van de band gerold.

Hoewel je je eigenlijk kunt afvragen of het slim is om, terwijl het metalreleases regent, zo betrekkelijk lang te wachten met een opvolgend album, is de timing van deze tweede helemaal zo slecht nog niet. Black metal zit de laatste tijd namelijk weer in de lift en daar moeten deze Zweden zonder meer een graantje van mee kunnen pikken.

Muzikaal lijkt de tijd voor The Legion enigszins te hebben stilgestaan, want hoewel een kwalificatie als ‘Unseen To Creation II’ wat kort door de bocht is, hoef je op ‘Revocation’ geen verrassingen te verwachten. Er is wat meer variatie aangebracht in de tempo’s en de technische kennis is met de jaren hoorbaar gegroeid, maar that's it. Met de kwaliteit en de productie van ‘Revocation’ zit het allemaal snor, dus echt reden tot klagen is er eigenlijk niet.

83

MP3 'Horror Vacui'


Website The Legion