Recensie: Pissing Razors - Where We Come From (Spitfire)
Gepost door Gerco Zwiers op woensdag 1 januari 2003
Pissing Razors - Where We Come From (Spitfire) Met “Where we come from” is deze Texaanse band alweer aan zijn vierde album toe. Na Noise Records en Modern Music Records is ditmaal Spitfire Records aan de beurt om een album van dit Amerikaanse gezelschap uit te brengen.

Meteen na een eerste luisterbeurt valt op dat dit album aanzienlijke verbeteringen laat horen. Een van die verbeteringen is het in dienst nemen van een nieuwe zanger, namelijk de heer Jason Bragg die een veel prettigere strot heeft dan zijn voorganger Joe Rodriguez. Laatstgenoemde klonk naar mijn mening altijd nogal monotoon.

Een ander groot voordeel aan deze plaat is dat de nummers in vergelijking met voorgaande albums veel meer op zichzelf staan. Er zit veel meer afwisseling in de nummers en daar is niet alleen de nieuwe brulboei voor verantwoordelijk, die mede door de meer melodieuze zang op sommige momenten zorgt voor de broodnodige variatie. De hele band is er op vooruit gegaan en levert met “Where we come from” gewoon een dijk van een metalplaat uit. De nummers hebben net dat beetje extra drive of groove of hoe je het ook wilt noemen.

Nog steeds is de muziek verre van origineel en associaties met Pantera, beetje Machine Head en Skinlab (en dan vooral het laatste album) zijn dan ook niet van de lucht, maar die zijn geen moment echt storend. De immer kneiterstrak beukende drummer Eddy Garcia heeft net als op de vorige plaat de productie voor zijn rekening genomen en ook op dat vlak zijn verbeteringen hoorbaar. Het geluid is veel opener en voller en het geheel knalt gewoon meer.

Verder hoef ik er niet zoveel woorden meer aan vuil te maken. Als eerder genoemde bands je bevallen, dan zou ik de plaatselijke platenboer maar weer eens met een bezoekje vereren om deze plaat van de plassende scheermessen toe te voegen aan je collectie.

87


Website Pissing Razors