Recensie: Sacrificium – Escaping The Stupor (Black Lotus) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op zaterdag 25 februari 2006
Sacrificium – Escaping The Stupor (Black Lotus) (CD) Waar het in de thrashscene nog vooral de oudjes zijn die het voortouw nemen, is het in de death metalkringen tegenwoordig heel gewoon dat de jonge garde het vuur van de bejaarde trekpaarden overneemt. Sacrificium is één van die nieuwkomers die zich met furore aan de frontlinie meldt. Dit stel jonge hoonden toont met ‘Escaping The Stupor’ namelijk aan als geen ander te weten hoe je een plaat zowel intens, toegankelijk en bovenal interessant houdt.

Vanaf het agressief hakkende ‘Canvas’ tot aan de fade-out van hekkensluiter ‘Nothing From You’ en werkelijk alles daartussen overtuigt. En dat mag een prestatie heten, vandaag de dag. Mede door het constante thrash gevoel dat over deze plaat hangt, houdt Sacrificium haar zeer snelle en strakke melodieuze (death) metal boeiend en toegankelijk. Denk aan acts als In Quest en nieuwe Immolation. Beide bands hebben een vergelijkbare intensiteit.

Sterke troef van Sacrificium is zanger Claudio. Er zijn op ‘Escaping The Stupor’ weinig momenten te vinden waar hij niet overheen schreeuwt en dat is in dit geval absoluut een goede zaak. Claudio beschikt over een stem uit honderden: agressief, vol en verrassend genoeg nog vaak goed verstaanbaar ook. Al deze elementen opgeteld zorgen voor een slotsom die de meters ver in het groen doen slaan. Sacrificium zorgt voor een opsteker die Black Lotus zonder meer kan gebruiken.

90


Website Sacrificium