Recensie: Krisiun – AssassiNation (Century Media) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op maandag 20 februari 2006
Krisiun – AssassiNation (Century Media) (CD) In tegenstelling tot een hoop (metal)bands die het met het klimmen van de jaren wat rustiger aan gaan doen en steeds meer subtiliteiten als mid-tempo’s en melodieën toelaten in hun muziek, lijkt het verstrijken van de tijd op de drie Brazilianen van Krisiun maar geen vat te krijgen. Ruim vijftien jaar na oprichting weten deze hyperblastende death metallers nog steeds van geen ophouden. Onvermoeibaar wordt op studioplaat nummer zeven namelijk opnieuw de aanval ingezet op alles wat heilig is.

Sterker nog, met het Spartaans hakkende ‘AssassiNation’ komt Krisiun zelfs weer ‘ouderwets’ bruut voor de dag. Was op ‘Works Of Carnage’, maar vooral op de ietwat ‘sloppy’ klinkende MCD ‘Bloodletting’ nog ruimte (beperkt, weliswaar) voor mid-tempo’s, op ‘AssassiNation’ zijn het weer vooral machinale blastbleats en bloedlinke riffs die het sfeerbeeld bepalen.

Een no-nonsense attitude die herinnert aan de tijden van ‘Apocalyptic Revelations’ (1998) en ‘Conquerors Of Armageddon’ (2000). Met dit verschil dat dit nieuwe spul nét wat fraaier en spannender klinkt en voorzien is van een aanmerkelijk vettere productie. Met boeiende tracks als ‘United In Deception’ en ‘Decimated’ op het eind van de plaat wordt tevens op geslaagde wijze de nachtkaars buiten de deur gehouden. Allesverwoestende en compromisloze ‘eerlijkheid duurt het langst’-death metal dus, met een uit duizenden herkenbaar gezicht. Releasedatum: 27 februari 2006.

86

Gerco Zwiers

Website Krisiun