Recensie: Legends Of Motorsport – Dual Fuel (Undertow)
Gepost door Gerco Zwiers op maandag 20 februari 2006
Legends Of Motorsport – Dual Fuel (Undertow) Met een albumtitel als 'Dual Fuel' heb je op Blackfuel natuurlijk al bij voorbaat de eerste vijf punten te pakken. Maar in het geval van Legends Of Motorsport blijft het daar niet bij. Dit muzikale rariteitenkabinet scoort met haar ouderwetse sound, die een welhaast ondefinieerbare mix is van Deep Purple-achtig toetsenwerk en stonerrock, namelijk een dikke voldoende.

Legends Of Motorsport is één van die weinige bands die het anno 2006 nog presteert een echt originele plaat te maken. Zonder bassist, maar uitgerust met een tweetal belachelijk laaggestemde gitaren en een Hammond orgel weet dit kwartet een verwarde sfeer te creëren, waarmee met gemak zesendertig minuten de aandacht wordt vastgehouden. Tussen de smerige akkoorden door ontpoppen zich totaal onverwacht catchy refreinen, uiteraard met een gruizig garagegeluid.

‘Dual Fuel’ puilt uit van de sfeerversterkende slechte zang, volgeschreeuwde stonerpassages en productioneel gekraak. Hierdoor is dit zeker geen muziek die bij een groot publiek zal aanslaan, maar die door de echte liefhebber gekoesterd zal worden. Slotsom: voor liefnemend dat de vier verantwoordelijke heren in het boekje staan afgebeeld op een foto die zelfs fans van de Village People zal doen gruwelen, is ‘Dual Fuel’ door haar aparte annex frisse karakter het proberen meer dan waard.

80


Website Legends Of Motorsport