Recensie: Munkyposse/Nothing To Prove – We Are The Tools Of Our Tools (Customcore)
Gepost door Gerco Zwiers op woensdag 15 februari 2006
Munkyposse/Nothing To Prove – We Are The Tools Of Our Tools (Customcore) Van een bandnaam als Munkyposse verwacht ik aanvankelijk nu metallerij, but I couldn’t be more wrong. Deze Franse herrieschoppers zagen planken van stuiterdik beukenhout en praktiseren een mengvorm van screamo, hardcore en botte betonpunk. Niet onaardig, maar met name door de weinig dynamische (lees: monotone) krijszang is het na drie tumultueuze nummertjes ook wel even mooi geweest.

Waarna het eveneens Franse Nothing To Prove aan zet is. Deze politiek geëngageerde SXE-ers blijken een stuk avontuurlijker als het op songschrijven aankomt. Met een grofkorrelig geluid is het doel geen brute kracht voortbrengen, maar worden gevoelens van klanken voorzien. Dit levert een vrij ongrijpbaar geheel op, dat in meer of mindere mate refereert aan de werken van Neurosis en (het vroegere) Filter.

Willen deze heren echter dat niveau bereiken, dan is er nog een lange weg te gaan. Op dit moment verdwaalt Nothing To Prove nog net wat te vaak in zijn eigen doolhoven en is er tevens op het vocale vlak ruimte voor verbetering. Niettemin het checken waard.

67/72

MP3 'The Kinetic Of Decadence' (Munkyposse)

MP3 'Tension' (Nothing To Prove)


Website Custom Core Records