Recensie: Fleshdoll – [w.o.a.r.g.] (Eigen beheer) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op dinsdag 14 februari 2006
Fleshdoll – [w.o.a.r.g.] (Eigen beheer) (CD) Dit viermansterke collectief is van Franse komaf, maar klinkt op dit debuut allesbehalve Frans. Acht nummers lang is het onversneden US death metal wat de klok slaat. En dat doen ze heel aardig. Fleshdoll speelt niet alleen zo strak als de spreekwoordelijke neten, maar heeft tevens een stel knappe songs gecomponeerd die intelligenter in elkaar steken dan de primaire oerkreet uit de albumtitel doet vermoeden.

Net als al die talloze genregenoten, wentelt Fleshdoll zich in razende tempo’s, hakkende en grindende riffs en laag gorgelende vocalen. Maar in plaats van met het verstand op nul en de blik op oneindig een slag in de rondte te gaan bulderen toont Fleshdoll, door het inbouwen van een groot aantal tempowisselingen en het toepasselijk getitelde ‘Midtro’ die halverwege de boel mooi openbreekt, juist veel oog (of oor) voor ritme en dynamiek.

Zoeken naar een persoonlijk geluid is een nodeloze missie en dit gebrek aan eigen identiteit werkt niet in het voordeel van deze Fransmannen. Maar liefhebbers van dit type death metal die daar niet om malen hebben er een vette plaat bij.

78

MP3 'Frag Song'

MP3 'Moshpit Crescendo'

MP3 'Birth Of The Bastich'


Website Fleshdoll