Recensie: Disease – 5th Wave Endless (Deadbang) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op dinsdag 14 februari 2006
Disease – 5th Wave Endless (Deadbang) (CD) Nu het vooral dankzij de metalcoretrend mode is geworden om in harde nummers terughoudende melodieuze stukken en cleane vocalen te verweven, waagt de laatste tijd vrijwel elk trendy bandje zich aan deze uitgemolken combinatie. ‘5th Wave Endless’ bewijst echter dat het gebruik ervan ook positief kan uitpakken. Op het Deadbang-debuut van deze Italiaanse death/thrashers zijn het juist déze partijen die de band van een eigen gezicht voorzien.

Van pronken met hoogdravende speltechniek, zoals bij veel van de boven bedoelde acts dikwijls het geval is, is bij Disease totaal geen sprake en de melodieuze stukken, steunend op behoorlijk gitaarwerk, hebben nergens een geforceerde nasmaak. Daarbovenop komt nog eens dat de cleane stem van zanger Flavio een stuk beter te pruimen is dan zijn geschreeuw.

Het uiteindelijke resultaat is soms behoorlijk complexe death/thrash – of ‘furious extreme Italian metal’, zoals de band het zelf graag noemt - en kan als presque uniek bestempeld worden. Een degelijk visitekaartje dat vooral fans van Fevered Dreams zal kunnen behagen.

70

Website Disease