Recensie: Japanische Kampfhörspiele – Deutschland Von Vorne (Bastardized) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op maandag 6 februari 2006
Japanische Kampfhörspiele – Deutschland Von Vorne (Bastardized) (CD) Waar menig coveralbum gekenmerkt wordt door een chronisch inspiratiegebrek (ik noem een 'Garage Inc.' van Metallica of beide ‘Graveyard Classics’-debacles van Six Feet Under) zijn er ook sporadische gevallen waarin het naspelen van andermans werk wél positief uitpakt. ‘Deutschland Von Vorne’ is hier een voorbeeld van.

Na maar liefst twaalf officiële voorgangers (demo’s incluis) vol eigen werk vergrijpt Japanische Kampfhörspiele zich op release nummer dertien aan acht rasechte Duitse nummers, waarmee uiteraard niet zachtzinnig is omgesprongen. Waarschijnlijk is de wijlen grindact Eisenvater de enige gecoverde act die herkenning oproept en zullen de overige namen, waaronder Trio, Die Goldene Zitronen en EA80, slechts een enkele wenkbrauw doen fronzen.

De resultaten zijn er echter niet minder om. Met uitzondering van het tot sludgemonster omgetoverde ‘Kummer’ heeft Japanische Kampfhörspiele aan elk nummer diens kenmerkende grindpunkdraai gegeven. Zodoende regent het ook op ‘Deutschland Von Vorne’ hysterische vocalen en bizarre wendingen. Het resultaat is een verbluffend intens plaatje, dat bij iedere rechtgeaarde grinder in goede aarde zal vallen.

85


Website Japanische Kampfhörspiele