Recensie: Bile – Camp Blood (No Escape) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op maandag 6 februari 2006
Bile – Camp Blood (No Escape) (CD) Na vijf jaar watertandend wachten is hij er eindelijk: ‘Camp Blood’. Een nekkenbreker pur sang en tevens een schijf die bij de diepergaande beoordeling voor het nodige tandengeknars zorgt. Want hoewel kreten als bruut en lomp telkens door het hoofd spoken, blijft de vraag of met ‘Camp Blood’ voorganger ‘The Shed’ (2000) is overtroffen.

Het antwoord neigt naar een twijfelend ja. ‘The Shed’ had vijf jaar geleden dan wel een enorme impact, maar de grooves, tergend trage stukken (‘Death Curse’) en de rock ’n roll vibe die in vrijwel alle nummers voorbij komt stampen - ingrediënten die natuurlijk ook al op de voorganger te vinden waren - zijn serieus beter dan voorheen. De release van dit album werd voorafgegaan door allerhande (label)problemen, waardoor de opnames van ‘Camp Blood’ maandenlang stof hebben liggen happen. Toch hebben de vierendertig ultralage minuten niks van hun glans verloren.

Rode draad in deze massaslachting is Friday The 13th. Het artwork, alle pitchshiftborrels en zelfs het aantal nummers is in de sfeer van deze cultfilm, wat voor een leuk totaalplaatje zorgt. Concluderend kan met een gerust hart worden vastgesteld dat Bile met ‘Camp Blood’ wederom een dijk van een album annex dikke middelvinger naar de overvolle goregrindzee vol kansloze porngrind-éénmanszolderkamerprojecten heeft afgeleverd. Grote klasse!

90


Website No Escape Records