Recensie: Infernal Poetry – Beholding The Unpure (Hardebaran) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op donderdag 2 februari 2006
Infernal Poetry – Beholding The Unpure (Hardebaran) (CD) Het lijkt vaak wel of Italiaanse metalbands met hun muziek willen bewijzen dat er in hun thuisland, dat op metalgebied wat in te halen heeft, heus wel vakkundige metalmuzikanten rondlopen. Te denken valt aan bands als Gory Blister, Illogist, Korum én Infernal Poetry dat zich op ‘Beholding The Unpure’ in allerlei technische bochten wringt om zijn muzikale kunnen bij de luisteraar onder de neus te wrijven.

Een opmerkelijk soort geldingsdrang, dat in veel gevallen ook nog eens volkomen onterecht is. In het geval van Gory Blister bijvoorbeeld, maar deze vlieger gaat zonder meer ook op voor Infernal Poetry, dat zich even soepel als routineus door een wespennest van breaks worstelt, geen steek laat vallen en de regie de volle tweeënveertig minuten strak in handen weet te houden. Kwalitatief dik in orde dus, deze formatie.

Jammer alleen dat virtuoos uit de hoek willen komen zo hoog op het prioriteitenlijstje staat. Infernal Poetry richt zich teveel op (over)ijverig strooien met breaks, vingervlugge riedeltjes en plotse melodieën - tegenwoordig sowieso geen bijster originele aanpak meer - en te weinig op sterke, herkenbare songstructuren. Met als gevolg dat de aandacht gaandeweg al spoedig verslapt. In het kielzog van Dismember toeren de Italianen in februari trouwens door Europa (check de website van de band voor de data). Deze tour doet vier Nederlandse steden aan. Een kwartet aan kansen dus om eigen rechter te spelen.

73

MP3 'I Always Lay Beneath'


Website Infernal Poetry