Recensie: Another Messiah - Dark Dreams, My Child (Eigen beheer)
Gepost door Gerco Zwiers op woensdag 1 februari 2006
Another Messiah - Dark Dreams, My Child (Eigen beheer) Waar het Nijmeegse collectief Another Messiah tot een aantal jaar geleden nog opereerde onder de naam Nee!, zijn hun verrichtingen onder de ‘nieuwe’ bandnaam goed voor een euforisch Ja! Another Messiah is er namelijk in geslaagd op ‘Dark Dreams, My Child’ een negental tranentrekkers – met als hoogtepunt het ronduit prachtige ‘I Never Noticed’ - van internationaal kaliber te bundelen.

De groei ten opzichte van de EP ‘Another Renaissance’, die aan deze full length voorafging, is bijna absurd. Melodieuze doom is nog steeds de hoofdmoot, maar in de sfeervolle nummers worden met verve bruggen geslagen naar uiteenlopende extra’s als pure death metal en sfeervolle akoestische passages. Absolute pluspunten zijn de vele in het oor springende details en het gebruik van een hobo.

De serene klanken van dit klassieke instrument staan loodrecht op de zware fundering en zorgen voor een absolute meerwaarde. Van meerwaarde zijn zeker ook de fascinerende teksten en het fraaie artwork. Dit alles maakt van ‘Dark Dreams, My Child’ een absolute topper in zijn soort. Another Messiah lanceert zichzelf even snel als overtuigend richting de hoogste regionen van de Nederlandse scene en de deuren naar meer staan wagenwijd open.

93

MP3 'And Now I Will'


Website Another Messiah