Recensie: Desensitised – Virus Of Violence (Eigen beheer) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op maandag 30 januari 2006
Desensitised – Virus Of Violence (Eigen beheer) (CD) Waar de voorkant van het vorige Desensitised album (een split cd met het Franse Peach Her) nog gesierd werd door drie paar verminkte tepels, heeft de band met het oorlogspanorama van ‘Virus Of Violence’ wederom een omstreden, zij het wat minder onsmakelijke blikvanger te pakken. Aan de hoes zal het ‘aandachttrekken’ (het doel van dit vijf tracks tellende werkje) dus zeker niet liggen.

Al moet dat ook wel gaan lukken met hun oerdegelijke old school death metal, waar een voorliefde voor grindcore in doorklinkt. Haastig en rauw werkt Desensitised zich door de vijf vlotte nummers. De drie heren plus dame zijn op hun best tijdens de snelle riffs (zoals in ‘Introspective Exploration’ en ‘Foetus In Fetu’) maar ook de prima grooves komen met speels gemak door de keuring.

Door een afgewogen balans tussen beide succesfactoren schiet Desensitised steeds nét op tijd in de remmen. Zo wordt een overdosis aan snelheid voorkomen, zonder ook maar ergens aan bruutheid te hoeven inleveren. Tijdens de speeltijd van een krappe dertien minuten meet Desensitised zichzelf, mede dankzij de scherpe gunts, een vrij rauw profiel aan, wat door de productie nog eens extra benadrukt wordt. Dit maakt van ‘Virus Of Violence’ een aangenaam plaatje waarmee vast wel de aandacht kan worden getrokken van een geschikt label.

79

MP3 'Blind Allegiance'

MP3 'In The Grip Of Fear'


Website Desensitised