Recensie: Rhapsody – Live In Canada 2005 – The Dark Secret (Magic Circle) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op zondag 22 januari 2006
Rhapsody – Live In Canada 2005 – The Dark Secret (Magic Circle) (CD) Via Joey Demaio lijken Manowar en Rhapsody bijna onlosmakelijk met elkaar verbonden. Nadat de in leer gestoken bassist vorig jaar het management van Rhapsody voor zijn rekening heeft genomen, verzorgde hij de productie van hun laatste studioplaat ‘Symphony Of Enchanted Lands II’ en heeft hij de band op sleeptouw genomen als voorprogramma van een van Manowars tours. Opnames tijdens deze tour hebben vervolgens geleid tot dit live-album.

Een goede zet, want waar het Amerikaanse spierballencollectief krampachtig de aandacht vast probeert te houden middels de reeks ‘Hell On Earth’ DVD’s bruist het in het Rhapsody-kamp nog van de oprechte energie, die met succes is vereeuwigd op ‘Live In Canada 2005 – The Dark Secret’.

Het resultaat is een zestig minuten durende live-registratie van formaat, waarin Rhapsody een enthousiast publiek toegezingt in het Italiaans, Engels en een verdwaald woordje Frans. Goed gedoseerd worden bombastische krachtpatsers als ‘The Dark Secret’, ‘Wisdom Of The Kings’ en ‘Dawn Of Victroy’ op tijd afgewisseld met prachtige rustige tracks zoals ‘Lamento Erioco’. Met als gevolg dat dit live-album, naast een intens karakter, tevens een behapbaar randje heeft.

83

Website Rhapsody