Recensie: Neuraxis – Trilateral Progression (Earache/Willowtip) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op maandag 23 januari 2006
Neuraxis – Trilateral Progression (Earache/Willowtip) (CD) Nadat vorig jaar Willowtip Records werd ondergebracht bij Earache, is een groot deel van de catalogus van dit kwaliteits(death metal)label opnieuw uitgebracht om de veelal onderbelichte releases nogmaals onder de aandacht te brengen. Het Canadese Neuraxis wist daar het meest van te profiteren met maar liefst drie re-releases: de twee full lengths 'Imagery' uit '97 en 'Truth Beyond…' uit '02 en de EP 'A Passage Into Forlorn' uit '01.

Gelijktijdig verschenen, namelijk als dubbel-cd, en dus uitermate geschikt voor een nadere kennismaking met deze death metallers. Nu, ruim een half jaar later, is het de nieuwe langspeler 'Trilateral Progression' waarmee Neuraxis de luisteraar om de oren mept. Snoeiharde en razendsnelle death metal die grofweg het midden houdt tussen Exmortem en Krisiun en waarmee in feite de draad van het voorlaatste 'Truth Beyond…' wordt opgepakt.

Het grote verschil met die plaat is echter dat de Canadezen hun tracks ditmaal veel vaker voorzien hebben van herkenbare melodieën, vlotte thrash riffs (‘A Curative Struggle’) en fraaie ingetogen intermezzo’s (‘Shatter The Wisdom’). Niet verkeerd, want dat maakt het luisteren er een stuk prettiger op, terwijl op het extreme vlak geen enkele concessies zijn gedaan. Een knaller van een death metalplaat dus van een band in beweging.

86

Website Neuraxis