Recensie: Disturb – The Worst Is To Come (Customcore) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op woensdag 18 januari 2006
Disturb – The Worst Is To Come (Customcore) (CD) Disturb laat op diens debuutplaat horen dat ook Frankrijk niet gevrijwaard blijft van het nog immer voortwoekerende metalcorevirus. Getuige Disturbs opzwepende moshpartijen en al even stampende breakdowns hebben deze gasten het zelfs flink te pakken. Toegankelijke hard-/metalcore op basis waarvan we dit Franse clubje in zekere zin een Europees antwoord op Amerikaanse acts als Terror en Sworn Enemy kunnen noemen.

En dat niet alleen vanwege stijltechnische raakvlakken. Ook qua niveau weet Disturb deze twee krachtpatsers vrij behoorlijk bij te houden. Een weinig originele, maar goed uitgespeelde troef is verder de dynamische wisselwerking tussen de twee vocalisten, waarvan er een de volledige speelduur hard op zijn pik wordt getrapt. Godallemachtig, wat loopt die gast te krijsen, zeg!

Het betrachten van enige originaliteit en werken aan een eigen smoelwerk staan niet hoog op Disturbs prioriteitenlijstje, want deze Fransmannen doen werkelijk geen enkele moeite zich van hun veelal Amerikaanse voorbeelden te onderscheiden. Je kunt je dus afvragen wat de toegevoegde waarde hiervan is. Zet daar als band echter een flinke dosis kwaliteit tegenover en er kan een hoop tegen elkaar worden weggestreept. Ergo: missie geslaagd.

76

Website Disturb