Recensie: The Eternal – Sleep Of Reason (Firebox) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op zondag 15 januari 2006
The Eternal – Sleep Of Reason (Firebox) (CD) The Eternal heeft voor haar nieuwste werk ‘Sleep of Reason’ werkelijk op alle denkbare fronten de beste hulp mogelijk gekregen. Door Firebox Records, dat een patent lijkt te hebben op eersteklas doom, werd gitaarvirtuoos Endel Rivers (Black Majesty, Vanishing Point) aangetrokken als producer, zorgde Mika Jussila (Amorphis, Nightwish, Therion) in de alom bekende Finnvox Studios te Helsinki voor het masteren en voorzag Travis Smith, hoesontwerper nummer één, voor een prachtige afwerking van het totaalpakket.

Een goed begin is het halve werk en dat gaat zeker op voor ‘Sleep Of Reason’, een plaat gekenmerkt door even pakkende als kille melodieën en een bitter melancholische nasmaak. Middelpunt van deze zestig minuten durende droefheid is zanger Mark Kelson die het gehele album werkt aan een enorme, eigen klaagmuur.

Of de band nou meer naar de atmosferische kant overhelt of het juist zoekt in glorieus ge-riff, het vijftal houdt zich moeiteloos staande. Voor de liefhebbers van het meer sombere werk is dit een absolute aanrader: koude rugrillingen en kippenvel gegarandeerd!

89

MP3’s op: Myspace.com/theeternalband

Website The Eternal