Recensie: Thyrane – Travesty Of Heavenly Essence (Spikefarm) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op dinsdag 10 januari 2006
Thyrane – Travesty Of Heavenly Essence (Spikefarm) (CD) Labels lijken er een handje van te hebben om op de achterkant van de zwakkere releases vrouwelijk bandleden, mits voorhanden, zo mooi mogelijk in beeld te brengen. Ook op de achterkant van ‘Travesty Of Heavenly Essence’ is er plek gevonden voor een panorama van de, eerlijk is eerlijk, goed gevormde borsten van toetseniste HM.

Deze plaat, die al verscheen in 2005, behoort dan ook niet tot de hoogvliegers. Weliswaar heeft Thyrane de elektronische inslagen waarmee de band op ‘Hypnotic’ (2003) zijn doodvonnis getekend leek te hebben weer in de ban gedaan, overtuigend is ‘Travesty Of Heavenly Essence’ niet. Thyrane bewijst met zijn overkill aan uitgemolken black metal, doorspekt met wervelende melodieuze keyboard- en gitaarsolo’s, dat het een kleine stap is van guillotine naar schavot.

Nu klinkt dit allemaal wel erg negatief, terwijl het overall plaatje zo slecht nog niet is. Feit is wel dat iedereen die bekend is met het oudere materiaal van dit Finse kwartet er met het nieuwe plaatwerk bekocht af komt. Via talloze clichés lijkt Thyrane zich op een wel erg makkelijke manier opnieuw in de kijker te willen spelen. De aanhouder schijnt te winnen, maar van winst is op deze schijf geen sprake.

65


Website Thyrane