Recensie: Benedictum – Uncreation (Locomotive) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op zondag 8 januari 2006
Benedictum – Uncreation (Locomotive) (CD) Verrassing, er bestaan goede bands aangevoerd door een zangeres! En Benedictum is er daar zonder twijfel één van. De Amerikaanse band onder leiding van Veronica Freeman veegt op ‘Uncreation’ de vloer aan met alle piepende operadozen en laat probleemloos het gros van haar mannelijke collega’s achter zich. Benedictum staat voor jaren tachtig heavy metal met het typische Californische geluid.

Naast Veronica is ook gitarist Pete Wells een aanwinst. Met zijn riffs en typerende solo’s zorgt hij voor het energieke gevoel dat dit soort muziek zo aantrekkelijk maakt: up-tempo stuwende gitaarlijnen, authentiek gesoleer, Benedictum heeft het allemaal. Voorts verrast de band ook met twee overtuigende Black Sabbath-covers van ‘Heaven And Hell’ en ‘The Mob Rules’.

Laatstgenoemd nummer is opgeleukt met een gastbijdrage van bassist Jimmy Bain (ex-Wild Horses, Dio en Rainbow). Dio-gitarist Craig Goldy speelde op zijn beurt weer een solo in voor het nummer 'Valkyrie Rising', wat van ‘Uncreation’ weer een lekker inteeltplaatje maakt.

79

Muziek van 'Uncreation' op:Myspace.com/benedictum

Website Benedictum