Recensie: Malpractice – Deviation From The Flow (Spinefarm) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op zondag 8 januari 2006
Malpractice – Deviation From The Flow (Spinefarm) (CD) Dat de begindagen van veel bands gekenmerkt worden door allerhande bezettingswisselingen is inmiddels bekend. Malpractice heeft wat dat betreft opvallend veel pech gehad. Opgericht in 1994 duurt het maar liefst tien jaar voordat er een vaste bezetting vorm krijgt, waarin uiteindelijk alleen zanger Mika Uronen en gitarist Joonas Koto (ook actief in Hateframe) overblijven van de oorspronkelijke opstelling.

Toch klinkt Malpractice alsof de heren al sinds jaar en dag samen spelen. In de acht nummers presenteert het kwartet zich toegewijd en kundig. Rest alleen nog de vraag of dat voldoende is om een plek in de huidige scene te kunnen claimen. De frisse progressieve metal hapt weliswaar lekkerder weg dan een pak Peijnenburg, maar laat aan de andere kant niets nieuws horen.

Ook de zang is niet altijd even sterk en zakt tijdens de hogere uithalen zelfs tot de gradatie ‘bedenkelijk’. Daar tegenover staan dan weer regelrechte hits als ‘The Industry’, het dramatische ‘The Long Run’ en het vlotte ‘Circles In the Sand’ waardoor de balans uiteindelijk toch in het groen blijft steken.

70


Website Malpractice