Recensie: Neuropathia – Satan Is A Cunt (No Escape) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op donderdag 5 januari 2006
Neuropathia – Satan Is A Cunt (No Escape) (CD) De sicko’s van Neuropathia houden wel van een geintje. Al snel blijkt namelijk dat het met kapitale letters op de compactdisc afgedrukte ‘true Norwegian black metal’ allerminst serieus genomen dient te worden. Dit tortuurtrio speelt namelijk godsgruwelijk lompe en ultrabrute death/grind, waar een zwak voor nageboorte in doorklinkt. Voeg een vocalist toe die de imitatie van een bloedboerend dan wel ontlasting ruminerend speenvarken uitstekend onder de knie heeft en het feestje kan beginnen.

‘Satan Is A Cunt’ is voorzien van een werkelijk te-ring-goor en compleet over-the-top geluid, terwijl de muzikale fratsen van Neuropathia eigenlijk vrij basic van opzet zijn. Een gouden combinatie, zo blijkt, want deze karaktertrekken maken de plaat zó ongenadig recht voor z’n raap dat het pijn doet. Niet gehinderd door goed fatsoen of tact buldert, rochelt en ragt Neuropathia voort als een stel hondsdolle, door amfetaminen opgenaaide maniakken.

Gelukkig hebben de Neuropathianen, die overigens niet eens in de búúrt van Noorwegen wonen (want Pools), voldoende muzikale bagage in de knapzak om te voorkomen dat ‘Satan Is A Cunt’ op enig punt strandt in de blubber. Dit nietsontziende grindstatement staat namelijk als een modderfokkend huis. Tenslotte, songtitels in de categorie 'ook geinig': ‘Satanists Come From The Woods’, ‘Bad Boys Go To Hell’ en ‘Anal Journeys Of Thomas Superstar’.

83

Gerco Zwiers

MP3 'Splatter Me Blood Red'

MP3 'Freaks On The Loose'

Neuropathia @ No Escape Records