Recensie: Negator – Die Eisernen Verse (Remedy) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op woensdag 21 december 2005
Negator – Die Eisernen Verse (Remedy) (CD) Het kan aan mij liggen, maar ik krijg de indruk dat black metal aan een nieuwe opmars bezig is en langzaam weer terrein begint te winnen. Nou, als alle komende black metalreleases van hetzelfde niveau zijn als 'Die Eisernen Verse', gaat het volgens mij wel goed komen met die 'wederopstanding'.

Nee, Negator is geen overdreven innovatieve band, maar slaagt er wιl in, zonder zich in te laten met zangeressen, orkesten(!) of toetsenisten met een (te) groot ego, met een interessante en behoorlijk gevarieerde plaat op de proppen te komen.

Direct bij aanvang blijkt dat niet alleen operaklanken en dominante toetsen taboe zijn, maar dat deze Duitsers ook aan intro’s een broertje dood hebben. Enkel tijdsverspilling, aldus de Negatoren. Dus wordt direct terzake gekomen met 'Eisen Wider Siechtum', dat het startschot is voor ruim veertig enerverende, deels Duitstalige, black metalminuten.

Negator zit de volledige speelduur dicht op de huid en weet zich in de hoofdzakelijk voortrazende blastnummers prima staande te houden. In de gas-terug-momenten wagen de mannen zich aan wat Satyriconeske fratsen en komen ook daar heel best mee weg. Sterke black metal dus, uit Duitsland.

80

Website Negator