Recensie: Naildown – World Domination (Spinefarm)
Gepost door Gerco Zwiers op dinsdag 20 december 2005
Naildown – World Domination (Spinefarm) De cd opent met eenzelfde soort onheilspellend keyboarddeuntje als Bassie en Adriaan gebruikten tijdens de spannende momenten in 'Bassie en Adriaan en de kwelgeest'. Vervolgens trekt de band een heel arsenaal aan net-niet-riffs van In Flames, Soilwork en Children Of Bodom tevoorschijn, om met deze mix vervolgens tien nummers vol te spelen.

Dat dit geen nadeel hoeft te zijn, werd eerder al bewezen door talloze bands van hetzelfde kaliber. Naildown klinkt vlot, pronkt met zijn technisch kunnen en is vol ambitie, wat op zijn beurt weer de albumtitel verklaart. Jammer is alleen dat zanger Daniel Freyberg er een handje van heeft zijn agressieve zang in te ruilen voor een gezapig klinkende cleane stem. Dit doet de nummers zeker geen goed.

Gelukkig is er ruimschoots compensatiemateriaal aanwezig. Sterke composities als 'Hollow Syndicate' bijvoorbeeld, waarin een belangrijke rol is weggelegd voor de keyboards, of het met solo’s doorspekte 'Eyes Wide Open'.

76


Website Naildown