Recensie: Dawn Of Relic – Night On Earth (Season Of Mist) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op zaterdag 3 december 2005
Dawn Of Relic – Night On Earth (Season Of Mist) (CD) Van de black metal waarmee Dawn Of Relic in 1993 begon is anno 2005 weinig meer over. Dawn Of Relic zoekt het twaalf jaar na geboorte in de modernere (lees: commerciëlere) muzikale stromingen. 'Night On Earth' staat derhalve vol met populaire melodieuze death metal, met hier en daar een verdwaalde inslag nep-thrash. Inderdaad, metalcore.

Afgezien van deze kleine schoonheidsfoutjes weet Dawn Of Relic te overtuigen. Tijdens de korte speelduur van nog geen half uur wordt er volgens Scandinavische traditie melodieus gerifft en intensief gesoleerd. Daadkrachtig brult zanger Katja over de gitaarlijnen heen en op zijn tijd is er plek voor een rustige break.

Hierdoor steken al snel vergelijkingen met onder andere Dark Tranquillity en In Flames de kop op. Dawn Of Relic mist in vergelijking met deze acts echter wel de bezieling. Want hoe potentieel het geheel ook klinkt, alles is op andere platen al eerder vastgelegd. Dat dit niet per direct hoeft te betekenen dat Dawn Of Relic plagiaat pleegt, bewijst de band overtuigend met 'September & The One' en de prima titeltrack. 'Night On Eart' is zeker geen essentiële release, maar voor de devote melodieuze death metaladept wel degelijk een aanrader.

74

MP3 'Night On Earth'

MP3 'Room Of Paintings'


Website Dawn Of Relic