Recensie: Beyond The Flesh – What The Mind Preceives (Escapi)
Gepost door Gerco Zwiers op zaterdag 3 december 2005
Beyond The Flesh – What The Mind Preceives (Escapi) 'What The Mind Preceives' is een heruitgave van het gelijknamige album dat in 2003 noodgedwongen in eigen beheer werd uitgebracht. Twee jaar later ziet Escapi Music brood in Beyond The Flesh en neemt de band onder haar hoede en deze re-release is het eerste resultaat van deze samenwerking. Een nutteloze heruitgave uit de categorie 'zonde van het geld en de moeite'.

Want ook anno 2005 is er niemand geďnteresseerd in een gezichtsloze smeltkroes van melodieuze thrash en death metal. Beyond The Flesh weet weldegelijk pakkende nummers te schrijven, maar vergeet hierbij dat originaliteit een vereiste is in een dichtbevolkt genre als dit. De zouteloze opbouw van de nummers is ronduit bedroevend, evenals de veel te blikkerige productie.

Schrijnend is dan ook de titel van opener 'Rise Above The Weak'. Beyond The Flesh behoort voorlopig namelijk zélf nog tot de kansloze middenmoot en zal in de toekomst met een wel heel erg straffe plaat moeten komen, wil de band deze matige start kunnen rechttrekken.

50

MP3 'Prophecies Of The Dead’

MP3 'Rise Above The Weak'


Website Beyond The Flesh