Recensie: Misery Index/Commit Suicide (Willowtip) (Split-CD)
Gepost door Gerco Zwiers op donderdag 23 januari 2003
Misery Index/Commit Suicide (Willowtip) (Split-CD) Het zal de oplettende death metalfreak waarschijnlijk niet ontgaan zijn dat een aantal ex-Dying Fetus leden de handen ineengeslagen hebben en de band Misery Index hebben opgericht. Ofschoon de heren al een demo hebben uitgebracht, is deze split met Commit Suicide mijn eerste kennismaking met deze band en het is zeer aangenaam kennis te maken, kan ik je zeggen. Kneiterstrakke, razende en moderne death metal, waar zeker de nodige Dying Fetus-invloeden in terug te vinden zijn, maar waar ook een bepaalde hardcorefeel omheen hangt.

Na beluistering verbaast het mij ook helemaal niet dat drummer Kevin Talley na zijn auditie bij Slayer bij de laatste drie is geëindigd. Wat een vakman, beste mensen! Ook de rest van de band weet van wanten en geeft de luisteraar een beknopt lesje in intense death metal. Naast twee eigen creaties, prijkt er ook een cover van de grindcoreband Disrupt. Zeer vette shit!

Zie dat als Commit Suicide nog maar te overtreffen en mijns inziens slagen zij daar ook niet in. Deze band tapt muzikaal uit een zelfde vaatje, maar weet toch minder te overtuigen. Ook Commit Suicide speelt moderne death metal, maar heeft in haar sound ook de nodige old school ritmes alsmede een aantal gierende solo’s toegelaten. Pluspunt is dat de zanger van dit gezelschap over een prettige gore grunt beschikt die de muziek een lekker smerig tintje geeft. Ook deze band waagt zich aan een cover en wel het nummer ‘Open Casket’ van de grondleggers van deze stroming, Death. Al met al zeker niet verkeerd, maar Misery Index is de grote winnaar.

86/74
Website Willowtip Records