Recensie: Sidius – The Devourment (Eigen beheer) (CDemo)
Gepost door Gerco Zwiers op vrijdag 2 december 2005
Sidius – The Devourment (Eigen beheer) (CDemo) In een tijd waarin muziek van eigen bodem wordt gedomineerd door de inmiddels volwassen Jan Smit en het veertigjarig jubileum van BZN, is het fijn te weten dat er binnen onze landsgrenzen ook nog aandacht is voor muziek die nνet onder de noemer 'troep' valt. Het Emmeloordse Sidius is het levende bewijs.

Met hun tweede demo 'The Devourment' is dit collectief weliswaar geen baken in de donkere metalwereld, maar maakt wel erg overtuigend zijn punt. Foutloos werkt het kwartet zich op hoge snelheid door vijf oerdegelijke death/thrash-nummers, waarin thrash het voortouw neemt. Sterke troeven zijn de hoge snelheden, het technische spel en de ruimte voor invloeden uit de black metal.

Deze komen vooral tot uitdrukking in de rauwe scream van Ralph en dit zorgt voor een welkom naargeestig sfeertje. Minpunt is dat er in de brokken strakke agressie vrijwel nergens gas terug wordt genomen. Dit dichtgemetselde karakter maakt ‘The Devourment’ soms wel heel erg ondoordringbaar. Desalniettemin, voor de liefhebber een alleraardigst plaatje met voldoende potentie.

73

Gerco Zwiers

Website Sidius