Recensie: Detonation – Portals To Uphobia (Osmose) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op maandag 12 december 2005
Detonation – Portals To Uphobia (Osmose) (CD) Als er in de oefenruimte van Detonation een Delftsblauwe tegel zou hangen, zou daarop hoogstwaarschijnlijk het gezegde 'achter de wolken schijnt de zon' te lezen zijn. Na alle moeilijkheden, zoals de ernstig verlate release van 'Portals To Uphobia' en de nodige tourstrubbelingen (zie interview met Detonation), is het collectief namelijk door de zure appel heen en is het oogstseizoen geopend, winter of niet.

Met het mooi getitelde 'Portals To Uphobia' laat Detonation overduidelijk horen dat de band klaar is voor het grote werk. De plaat, wederom opgenomen in de Rotterdamse Excess studio, is voorzien van een prima geluid, waardoor het zeer gedetailleerde spel van dit kwartet prima tot zijn recht komt. De zang van zanger/gitarist Koen Romeijn klinkt dit keer een stuk overtuigender, van de blessure die drummer Thomas eerder dit jaar opliep is niks meer te merken en het geheel is een stuk technischer uitgevallen dan voorganger 'An Epic Defiance'.

Dit heeft geresulteerd in een tiental prachtige nummers, met als uitschieters opener 'Into Sulphur I Descend', hekkensluiter ‘The Source To Delve’ en het instrumentale 'Lost Euphoria Part 3', waarvoor zelfs de Spaanse gitaren uit de mottenballen zijn gehaald. Concluderend kan er dus worden gesproken van een veelbelovend schijfje van ้้n van Nederlands' meest potenti๋le bands.

86

MP3’s op: Myspace.com/detonationnl


Website Detonation