Recensie: Inked In Blood – Lay Waste The Poets (Facedown) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op donderdag 1 december 2005
Inked In Blood – Lay Waste The Poets (Facedown) (CD) Zaken als een lekker bekkende bandnaam en cool artwork kunnen natuurlijk handige blikvangers zijn, maar zijn uiteindelijk niets meer dan uiterlijke oppervlakkigheden waar geen enkele muzikale garantie aan kan worden ontleend. Immers, 'never judge a book by its cover'. Of geluidsdrager, in dit geval.

Want deze uit de VS afkomstige metalcoreformatie kan zichzelf dan wel een cool klinkende bandnaam hebben aangemeten en zijn debuut in een fraai ogende hoes hebben gestoken, de middelmatige metalcore is en blijft saai, strontvervelend en slaapverwekkender dan een handvol valium.

Het ontbreekt deze Portlanders niet alleen chronisch aan eigen initiatief – 'Lay Waste The Poets' is een aaneenschakeling van gejatte ideeλn - ook de gezapige songstructuren waar het vijftal mee op de proppen komt, ontberen iedere vorm van (gezonde) spanning en weten werkelijk geen moment te boeien. Het enige waar Inked In Blood dus goed in lijkt te zijn, is het bakken van zouteloze eenheidsworst.

55

Website Inked In Blood