Recensie: Xenomorph - Necrophilia Mon Amour (Under Her Black Wings) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op woensdag 30 november 2005
Xenomorph - Necrophilia Mon Amour (Under Her Black Wings) (CD) Met zijn ultrabrute death metal is 'Necrophilia Mon Amour' niet bepaald een schijfje voor de vroege morgen. Sterker nog, door de mix van lompe beukstukken, extreem hoge snelheden en technische hoogstandjes ligt Xenomorph’s derde volwaardige plaat zelfs in de namiddag nog zwaar op de maag. Door een prima productie die de intensiteit van deze plaat mooi benadrukt, wordt dit nog eens uitgebuit.

Met als enige rustpunt 43 seconden durend vrouwengekerm mag er gerust worden gesproken van een dichtgemetseld geheel. Weliswaar zit er in elk nummer een passage waarin wat gas wordt teruggenomen, echt rustig wordt het nergens. De lange nummers (met als toppunt het bijna acht minuten durende 'Hang ‘Em High On Holocaust Stakes Of Frozen Methane') zijn met elkaar verbonden door de lage grunts en goed geplande uitwijkingen naar black en thrash metal. Dit zorgt voor aangename verrassingen. In 'Lues' bijvoorbeeld, met zijn slepende einde, of het spannende 'Samedi'.

Xenomorph heeft niet zozeer een essentiële als wel een interessante plaat in elkaar gedraaid. 'Necrophilia Mon Amour' is reden genoeg om deze Leidenaren een plek te geven tussen de kopstukken van de extreme Nederlandse metal en dat mag een prestatie heten. Op naar een nieuwe tour met Krabathor!

76


Website Xenomorph